Gravidyoga

BERÄTTIGAD FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG
Pris: 1855 kr/deltagare

Nu ligger höstens kursdatum uppe för bokning!

Vår gravidyoga ger dig tillfälle att landa i din graviditet och ökar välbefinnandet både för dig och ditt barn. Vi arbetar i sköna och mjuka rörelser med stort fokus på andning, avslappning, koncentration och uthållighet. Det är en lugn födselförberedande yoga. Vår erfarenhet och aktuell forskning visar att yoga är ett fantastiskt sätt att förbereda sig både mentalt och fysiskt inför den utmaning som en födsel är, dessutom ger den fördelar under graviditeten så som bättre sömn och minskat illamående. Många yogaövningar kan du även använda under födseln.

Det går mycket bra att träna gravidyoga under hela graviditeten. Du kan boka kursen oavsett i vilken vecka du befinner dig i, många tränar yoga ända fram till BF. Om du skulle ha några komplikationer såsom rygg- eller bäckenrelaterade besvär går det bra att kontakta oss. En kurs består av 5 klasser á 90 minuter. Våra instruktörer är specialutbildade i träning under graviditet. All träning sker under eget ansvar.

Missat pass tas igen i mån av plats, mejla info@bbstockholmfamilykurser.se för tillgängliga pass.

läs mer

Gravidyoga är ett utmärkt sätt att förbereda sig inför födandet och du behöver inga förkunskaper. Vi arbetar i ett lugnt tempo och övningarna är anpassade till hur kroppen förändras under graviditeten samt utifrån just dina behov och möjligheter. Det finns mycket forskning på gravidyoga som bland annat visar att den stärker tron på sig själv och sin kropp samt ökar tilliten till sin egna förmåga att föda barn.  Studier visar även att upplevelsen av att föda oftare blir positiv. Yoga stimulerar även det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn och ro system, vilket är det system som du behöver vara i under din födsel. Då frisätts också höga halter av vårt lugn och ro hormon, det viktiga hormon som gör att livmodermusklen drar ihop sig under värkarbetet och en positiv födselspiral startar!

Gravidyoga innehåller mjuka yogaställningar, andningsövningar, meditation samt avspänning. Programmet är utformat och anpassat till hur kroppen förändras under graviditeten. Övningarna utförs i lugnt tempo utifrån dina behov och möjligheter. Besvär såsom ryggvärk och ömma fogar kan lindras och förebyggas. Yoga motverkar stress, ger kroppen utrymme till vila och hjälper dig att komma till ro. Att samla kraft och energi är en viktig del inom yogatraditionen såväl som inför födseln.

Många yogaövningar kan också användas som värk- och förlossningsställningar. Genom att träna dessa under graviditeten blir det lättare att lita till kroppens förmåga och att slappna av under födandet.  Inom yogan är andningen central. Att bekanta sig och lära känna sitt andetag är ett värdefullt verktyg vid känslor av oro och stress. Under kursen får du lära dig att andas lugnt och som ger trygghet, stöd och hjälp när du skall föda. Varje kurstillfälle avslutas med en skön vila. 

Covid – 19
Våra fysiska kurser hålls i mindre grupper så att det finns gott om utrymme att sprida ut sig i våra kurslokaler som städas noggrant efter varje kurs. Det finns även flaskor med handsprit, som du kan använda som komplement till den ordinarie handhygien.

Vi uppmanar dig som deltagare att endast endast komma till kurs om du känner dig fullt frisk samt att följa aktuella riktlinjer från Folkhälsomyndigheten. Samma regler gäller självklart för Babygruppens kursledare.

Det finns möjlighet att hålla avstånd mellan mattorna. Kuddar och filtar tvättas regelbundet. Yogamattorna rengörs med sprit både före och efter användning. Tag gärna med dig en egen matta och en handduk som du kan lägga över kudden.