Enastående Mamma Profylaxkurs

DELVIS BERÄTTIGAD FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG
1595 kr

Äntligen finns nu en helt unik kurs framtagen för dig som ska bli mamma på egen hand!

Att få barn är fantastiskt men kan också vara utmanande. Vi vet att det kan vara lättare med de utmaningar som finns med en bra förberedelse.

Under kursens två och en halv timmar kommer du att arbeta födselförberedande i andnings-och avslappningsövningar och du får praktiska verktyg som du kan använda under ditt födande. Vi ger dig tips och råd inför föräldraskapet. Vi vill inspirera och stärka dig, väcka nya tankar och ge svar på frågor och funderingar. Detta är också ett suveränt tillfälle att träffa andra enastående mammor!

Rekommendation är att gå kursen från vecka 25.

Den här kursen leds av Jennie Lenntorp som är barnmorska med mångårig erfarenhet och även arbetar som KBT terapeut. I sitt arbete träffar Jennie kvinnor i alla familjekonstellationer.

läs mer

Andetaget – din helt egna superkraft under födandet!

En mjuk skön andning i en avslappnad kropp stimulerar det parasympatiska nervsystemet, vårt lugn- och ro system, vilket är det system som kroppen behöver vara i när den föder. Då frisätts också höga halter av av vårt lung och ro hormon, samma viktiga hormon som gör att livmodermuskeln drar ihop sig under värkarbetet och en positiv födselspiral startar.

Avslappning – en avslappnad kropp uppfattar smärta mindre vilket gör att du har mindre ont när du föder. Avslappning underlättar för ett lugnt och mjukt andetag. För att kunna arbeta med fokus och målbilder under födandet behöver kroppen vara avslappnad.

Mental förberedelse – genom att skapa positiva målbilder kan det vara lättare att vara ”här och nu”, något som ökar chansen för en positiv upplevelse. Vi ger dig redskap till att våga föda avslappnat, medvetet närvarande och med ett lugnt sinne.

Vi bjuder på fika och frukt. Vill du ha en smörgås eller något mer matigt går det fint att ta med sig och äta under pausen.

Vi brinner för det vi lär ut och ser fram emot att få träffas och lära dig allt det viktiga som vi barnmorskor med mångårig erfarenhet – med stöd av aktuell forskning – vet fungerar!

Varmt välkommen på kurs!